Utstilling10. des. 2020-28. nov. 2021

Fredspris-utstillingen 2020

Foto: © Aida Muluneh for Nobels Fredssenter

Årets fredsprisutstilling handler om hvordan mat blir brukt som våpen i krig. Den anerkjente fotokunstneren Aïda Muluneh har laget fotoserien «Road of Glory» spesielt for årets utstilling.

En utstilling om mat, krig og Verdens matvareprogram.

Sult og krig henger sammen, og mat kan også være et våpen i krigen. Ødeleggelse av avlinger og utsulting av folkegrupper har gjennom historien blitt brukt systematisk for å svekke fienden. I dagens konflikter i Syria og Jemen er kontroll over matforsyningene et viktig maktmiddel. Da Verdens matvareprogram ble tildelt Nobels fredspris for 2020 var det for sitt arbeid med å bekjempe sult, men også fordi organisasjonen bidrar til å bygge fred gjennom å gi matvarehjelp til millioner av mennesker i områder rammet av krig og konflikt.

I utstillingen om årets fredspris viser Nobels Fredssenter en fotoserie av kunstneren Aïda Muluneh. I ti kraftfulle bilder illustrerer hun ti ulike konflikter der mat er brukt som våpen i krig - et våpen som først og frem rammer sivilbefolkningen.

Foto: Asle Olsen / Nobels Fredssenter

Fredsprisutstillingen åpnet i digital versjon 10. desember 2020, samme dag som Verdens matvareprogram mottok Nobels fredspris. Den fysiske utstillingen på Nobels Fredssenter åpner 29. mai, etter at senteret har vært strengt på grunn av korona-restriksjonene. Denne ustillingen viser også historien og arbeidet til fredsprisvinneren Verdens Matvareprogram.

Utstillingen vises frem til 29. november 2021.

Utstillingen er støttet av Yara International (Nobel Peace Prize Celebration Partner 2020) og Canon Europe (print partner) og støttespiller Bergesenstiftelsen.

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Onsdag - søndag

11.00-17.00

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Oslo Pass: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org