WORKSHOP
I den første workshopen ble 20 Oslobeboere engasjert i en rekke kreative øvelser i løpet av to dager som involverte bruk av sansene for å utforske og formidle historiene til fredsprisvinnerne. Deltakerne, som ikke kjente hverandre fra tidligere, ble delt inn i grupper for å så samarbeide om å fortelle en historie. De jobbet med portretter av fredsprisvinnerne, farger, lyd, og materialer, og i løpet av to dagene fikk de sette sammen et bildekollage som skulle formidle en historie eller følelse.
1. Visuelle øvelser:
Gruppene tok utgangspunkt i portretter av fredsprisvinnerne der alle fikk velge ut et eller flere portretter som de av en eller annen grunn følte noe om. Deretter fikk de sette seg ned sammen og utforske portrettene, fortelle om hvorfor de hadde valgt dem, og utforske om det fantes sammenhenger mellom vinnerne. Mange av ansiktene og organisasjonene var kjente, og andre var helt ukjente. Dette ga deltakerne en visuell tilnærming til historiefortelling.
2. Taktil utforskning:
Gruppene arbeidet med teksturer og materialer for å skape taktile representasjoner av prisvinnernes arbeid. De benyttet seg av ulike materialer som silke, stein og tre, og disse ble en del av bildekollagene.
3. Lyd og musikk:
Gruppene utforsket lyder og musikk som kunne representere fred og arbeidet til prisvinnerne. De brukte alt fra klassiske musikkstykker til lyder fra naturen, og satt sammen lydverk som representerte bildekollagene.





