Fredsdue med gode nyheter

Photo: Johannes Granseth / Nobel Peace Center

Hver fredag i sommersesongen flyr en due fra Nobels Fredssenter med Ukens gode nyhet.

Vår verden er preget av konflikter, uro og en usikker fremtid for mange. I alle fall ser det slik ut når man følger med i nyhetsbildet. Men det finnes også lyspunkter, og hver dag skjer det små og store ting som fører verden i en bedre, mer fredelig retning. Nobels Fredssenter ønsker å bidra til mer fokus på håp og optimisme, og hver fredag bringer vi en god nyhet fra et eller annet sted i verden. Nyheten bringes ut av en av våre fredsduer som flyr fra vinduet på Nobels Fredssenter og ut over Rådhusplassen presis kl. 12.00 hver fredag.

"Fredsduen er et ikonisk symbol på fred og håp, og nettopp fred og håp er noe vi trenger mer enn noensinne i en urolig verden."
Kjersti Fløgstad, Direktør, Nobels Fredssenter

Fredag 8. mai ble den første duen sluppet fra Nobels Fredssenter. Dueslippet ble dermed en symbolsk markering av frigjøringsdagen, som ble feiret uten store publikumsarrangementer akkurat i år. Kulturminister Abid Q. Raja deltok på markeringen sammen med Nobels Fredssenters direktør Kjersti Fløgstad.

FAKTA OM DUENE

  • Duene som hver fredag flyr fra Nobels Fredssenter tilhører Norges Brevdueforbund. De fraktes til Nobels Fredssenter av sin egen eier. Når duen slippes ut, flyr den hjem til dueslaget sitt et sted i Oslo.
  • Brevduene er godt trent og har veldig god retningssans. De kan fly opptil 80 mil med en toppfart på over 100 km/t, og finner alltid veien hjem.
  • Duen er brukt som symbol fra tidlig kristen tid, men fikk særlig utbredelse som fredssymbol etter annen verdenskrig, da det ble tatt i bruk av antikrigsbevegelsen.
  • Pablo Picasso tegnet sin berømte fredsdue med olivenkvist i nebbet til den internasjonale fredskonferansen i Paris i 1949.

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Torsdag–søndag

11.00-17.00

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Oslo Pass: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org