Arrangement

Dommedagsklokken

Dommedagsklokken
Fra Dommedagsklokke annonseringen 28. januar 2025. Foto: Mark Schiefelbein

Bli med på en viktig samtale om Dommedagsklokken og dagens atomtrussel.

Tid: 29.jan. 2025 17:00 - 18:00 CEST
Sted: Nobels Fredssenter

Arrangementet foregår på engelsk og det vil være mulig å følge med på livestream.

Kveldsåpent

Hver onsdag er Nobels Fredssenter åpent til 20.00, med halv pris på inngangsbilletten fra kl. 17.00. Og hver uke skjer det noe spennende; aktuelle samtaler, foredrag, filmvisninger og temaomvisninger. Arrangementene og omvisninger i utstillingene er inkludert i billetten, så hvis du besøker oss onsdag kveld får du ekstra mye for inngangspengene.

Følg livestream her:
panelet som skal prate
F.v Daniel Gudbrandsen-Farsjø, Amanda Hylland Spjeldnæs, Ragnhild Bergli

Den 28. januar ble Dommedagsklokken stilt til enda et hakk nærmere midnatt. Det betyr at menneskeheten aldri før har vært nærmere selvutslettelse.

Dommedagsklokken er en metafor for hvor nær menneskeheten er selvutslettelse, og den fungerer som en oppfordring for å finne løsninger på verdens største, menneskeskapte eksistensielle trusler. Dommedagsklokken vurderer risiko på tre hovedområder: atomrisiko, klimaendringer og ny teknologi. I år ble klokka stilt 1 sekund fram, fra 90 til 89 sekunder før midnatt. I fjor sto viserne på stedet hvil, mens i 2023 ble klokka stilt hele 10 sekunder fram. Klokka er blitt stilt årlig siden 1947 og viste opprinnelig 7 minutter på midnatt.

Bilde av dommedagsklokken
Fra Dommedagsklokke annonseringen 28. januar 2025. Foto: Mark Schiefelbein

Onsdag 29. januar, inviterer Nobels Fredssenter og Nei til Atomvåpen til en samtale om Dommedagsklokken og den nåværende atomtrusselen.

Jon Wolfsthal, som er medlem av Bulletin of Atomic Scientists' Science and Security Board, vil delta virtuelt på arrangementet og gi kommentarer om oppdateringen av Dommedagsklokken.

Samtalen vil bli fulgt av en live diskusjon fra scenen på Nobels Fredssenter.

Panel:

Daniel Gudbrandsen-Farsjø, Nei til Atomvåpen

Ragnhild Bergli, Changemaker Norge

Amanda Hylland Spjeldnæs, Norsk Folkehjelp Solidaritetsungdom