Arrangement

OSLO PAX 2019

Graphics: Nobel Peace Center

Velkommen til Oslo Pax 2019: En møteplass for nye løsninger for fred og klima – inspirert av Alfred Nobel og fredsprisen.

Tid: 4. sep. 2019 09:00 - 5. sep. 2019 17:00
Sted: Bankplassen 4, Oslo

Ideen bak Oslo Pax er å skape et sted der engasjert ungdom, unge ledere og grasrotbevegelser kan møte beslutningstakere, eksperter og Nobelprisvinnere, og hvor de kan snakke sammen og lære av hverandre. Sammen vil de foreslå håndfaste løsninger på dagens viktigste utfordringer for fred og stabilitet i verden.

Temaet for Oslo Pax 2019 er fred og klimaendringer.

Klimaendringene presenterer en hel rekke utfordringer for fred og sikkerhet. Mangel på naturressurser, naturkatastrofer og utilsiktede effekter av klimatilpasning fører til migrasjon, spenninger og sosial konflikt. Samtidig samler unge mennesker over hele verden seg i protest mot det internasjonale samfunnets manglende evne til å håndtere klimakrisen. Nobels Fredssenter vil engasjere ledende unge klima-aktivister fra rundt omkring i verden til å være med å forme Oslo Pax 2019, og tilby dem en plattform der de kan møte eksperter og beslutningstakere.

Photo: Oslo Pax / Nobel Peace Center

CHAIR FOR OSLO PAX 2019 ER:

Christiana Figueres

Christiana Figueres er en internasjonalt anerkjent klimaleder. Hun ledet FNs klimasekretariats arbeid frem mot Parisavtalen i 2015, og ble kalt “Paris-avtalens mor”. I dag er hun leder og grunnlegger av Mission2020. Hun er master i antropologi fra London School of Economics og ble kåret til en av verden 5 mektigste kvinner innen vitenskapen av BBC World i 2017.


ANDRE TALERE:

Photo: Private

PENELOPE LEA

Penelope har vært medlem av Barnas klimapanel i flere år og ble i 2018 tidenes yngste vinner av Frivillighetsprisen. Hun kaller seg klimaaktivist på heltid og har jobbet med miljøsaken siden hun var åtte år gammel.

"Vi vet om farene – la oss finne løsningene sammen"
Penelope Lea
Photo by: Ken Opprann, Helgesensgate 10, 0553 Oslo, Norway Phone: +47 90746150 E-mail: kenopprann@hotmail.com Website: www.kenopprann.no

TAWAKKOL KARMAN

Er journalist og menneskrettighetsaktivist fra Jemen, der hun ble kjent som “Revolusjonens mor” under den arabiske våren. I 2005 var hun med på å stifte gruppen “Women Journalists Without Chain” med formål å fremme ytringsfrihet og demokratiske rettigheter. Fra 2007 til 2010 ledet hun jevnlige demonstrasjoner på Tahrir-plassen i Sana’a. I 2011 mottok hun Nobels fredspris sammen med Leymah Gbowee og Ellen Johnson Sirleaf for sin “ikke-voldelige kamp for kvinners trygghet og kvinners rett til full deltakelse i fredsbyggende arbeid.” 

Konferansen varer i to dager og inkluderer foredrag, temadiskusjoner og arbeidsgrupper som skal utvikles i samarbeid med unge ledere.

Resultatet av konferansen skal være et notat med konkrete anbefalinger som vil bli overlevert til FNs klimatoppmøte senere i september 2019.

Oslo Pax er støttet av Utenriksdepartementet.

Takk til Hyundai Norge for å hjelpe oss å gjøre arrangementet miljøvennlig, og en spesiell takk til PRIO, CICERO, Changemaker, Peace Jam og Spire. 

Oslo Pax er støttet av Utenriksdepartementet.
En stor takk til våre hovedsponsorer Hydro, Telenor og ABB.
Takk også til Hyundai Norge og Flytoget for å hjelpe oss å gjøre arrangementet miljøvennlig, og en spesiell takk til PRIO, CICERO, Changemaker, Peace Jam og Spire.

Graphics: Nobel Peace Center

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Alle dager 10-18

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student/Honnør: 80 kr

Barn under 16 år: gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
post@nobelpeacecenter.org