Arrangement

MELAKLASSISK

Photo: MelaKlassisk

La deg lokke av Sør-Asias klassiske lyder og suggerende qawwali-rytmer; to musikktradisjoner som har utviklet seg gjennom århundrer.

Tid: 17. aug. 2019 14:00 - 18. aug. 2019 17:00
Sted: Nobels Fredssenter

Det meste av det du får høre på MelaKlassisk er fra den nordlige sørasiatiske musikken hvor rag (melodi) og tal (rytme) står sentralt. I motsetning til den sørlige karnatiske tradisjonen, finner man mye mer innflytelse fra sufisme og islam i nord.

MelaKlassisk foregår på Nobels Fredssenter i en stemningsfull atmosfære.


Program

Lørdag 17. august

Kl. 14:00: Ayaz Nizami Qawwal

Ayaz Nizami Qawwal har nettopp gått inn i sitt 30. år, og i 26 av dem har han sunget. All denne erfaringen er hørbar: han tar risikoer og har en bred rekkevidde. Qawwalens versjon av «Tom Tanana Nana» er spesielt fascinerende, og er blant de mest populære i hans repertoar.

Ayaz Nizami Qawwal representerer «Baba-E-Qawwali», en familie av qawwaler fra Karachi. Qawwali er en tradisjon som strekker seg tilbake til 1200-tallet, da persiske og arabiske tradisjoner ble introdusert i Sør-Asia.

Kl. 15:30: Jaubi

Da Lahore-kvartetten Jaubi spilte inn en cover av «Time: The Donut of the Heart», av J Dilla i 2016, fikk de helt uventet en viral hit. Jaubi-grunnlegger og gitarist Ali Riaz Baqar er nemlig hiphop-fan, men resten av bandet er klassisk skolerte musikere, godt plantet i den sørasiatiske raga-tradisjonen.

Jaubi spiller med Tenderlonious og Marek Pędziwatr på hovedscenen, fredag 16. august og Melahuset, onsdag 14. august.

Kl. 16:30: Asad Qizilbash

Faren til Asad Qizilbash var den kjente fiolinisten K.H. Qizilbash, som introduserte mang en pakistansk musiker til verden, blant dem Nusrat Fateh Ali Khan. I likhet med faren har Asad hentet musikalsk inspirasjon fra vestlig klassisk musikk, så vel som sørasiatisk klassisk musikk. Asad Qizilbash spiller sarod, med Waris Ali Baloo på tabla.

Søndag 18. august

Kl. 14:00: Ashraf Sharif Khan + friends

En rekke musikere har denne våren deltatt på Melahusets ragaverksted, under ledelse av Ashraf Sharif Khan. På denne konserten fremfører de dette spennende og eksperimentelle verket for første gang for et publikum. Ashraf Sharif Khan representerer en ny generasjon mestermusikere i ragatradisjonen og kjennetegnes av en forbløffende teknisk ferdighet og melodisk skjønnet. Waris Ali Baloo er med på tabla.

Kl. 15:00: Sanskriti Shrestha Avatar

Sanskriti Shrestha Avatar blander raga- og impro-musikk med amerikansk roots-musikk – så vel som norsk roots-musikk. Shrestha er en av de ledende tabla-spillerne i Norge, og hennes spesialitet er tabla tarang, bestående av sju trommer. Avatar består av blant andre Andreas Wildhagen og Hans Kjorstad, to unge musikere fra et stadig mer utforskende jazzmiljø.

Kl. 16:00: Nafees Ahmed

Sitarmesteren Nafees Ahmed er en allsidig musiker som har oppnådd anerkjennelse innen både østlig og vestlig musikk. Han har spilt med symfoniorkestre og musikkensembler over hele verden og musikken kjennetegnes av hans magiske fingerspill. På Mela skal han spille med den anerkjente Waris Ali Baloo på tabla.

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

tirsdag-søndag 10-18

NOBELS FREDSSENTER GJENÅPNER DØRENE 20. JUNI.

Avvik i ordinære åpningstider

Billettpriser

Voksen: 150 kr

Student/Honnør: 100 kr

Barn fra 12: 50 kr

Barn under 12 år: Gratis

Sponsoransatte: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org