Arrangement

Atommakten skifter hender

Kreditt: Nei til atomvåpen

Atommakten skifter hender - hva nå? Joe Biden tar over Det hvite hus 20. januar, og med det også atomknappen. To dager senere trer FN-traktaten som forbyr atomvåpen i kraft, og atomvåpen blir forbudt etter internasjonal lov.

Tid: 26. jan. 2021 18:00 - 19:00
Sted: Digitalt

Norges Fredsråd, Nei til Atomvåpen og Nobels Fredssenter inviterer til samtale om amerikansk atomvåpenpolitikk og USAs rolle i verden onsdag 26. januar kl 18.00

Hvordan vil presidentskiftet påvirke amerikansk atomvåpenpolitikk?

Mange vil si at internasjonal nedrustning er helt avhengig av initiativ fra atomvåpenstatene, og at lite vil bli gjort hvis USA ikke er en sentral del av disse initiativene. Hvor vanskelig er det å snu verdens største atommakt? Hvem/hva er bremsekloss når det kommer til amerikanske utenrikspolitiske ambisjoner?

For å gi svar på disse spørsmålene har vi samlet et sterkt ekspertpanel:

Hans Olav Lahlum er utdannet historiker, og har de siste ti årene arbeidet som frilans skribent, forfatter og foredragsholder. Lahlum har skrevet bøker om norsk og internasjonal historie, og amerikansk politikk og presidenter.

Hilde Restad er førsteamanuensis ved freds- og konfliktstudier på Bjørknes Høyskole og har tidligere jobbet på Norsk Utenrikspolitisk Institutt (NUPI). Hilde er statsviter, og har spesialisert seg bl. a. på Nord-Amerika og amerikansk politikk. Hun har studert og bodd i USA i til sammen ni år og brukes hyppig som kommentator i media.

William Sætren er spesialist på amerikansk kjernevåpenpolitikk. Han har en mastergrad i sammenlignende politikk fra American University med fokus på det russiske politiske systemet under den kalde krigen og har jobbet i ulike forsker- og rådgiverstillinger i Washington DC. Han har har publisert en rekke tekster om moderniseringsplaner av den amerikanske atomvåpen, avskrekkingspolitikk og maktbalansen mellom kjernevåpenstatene. Sætren har nylig argumentert for norsk medlemskap i atomvåpenforbudet.

Samtalen ledes av journalist Anne Håskoll-Haugen og streames direkte via Facebook.

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

VI ER MIDLERTIDIG STENGT GRUNNET COVID-19 RESTRIKSJONER.

Tirsdag-Fredag 12.00-17.00 (STENGT)

Lørdag-Søndag 10.00-17.00 (STENGT)

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org