Smaken av fred

Foto: Sandwich Brothers

Kjenner du noen som fortjener en fredsis? Ja, du leste riktig. Nobels Fredssenter har lansert en egen is i samarbeid med Sandwich Brothers – og den er oppnåelig for alle.

Publisert2. juni 2021
Skrevet avIngvill Bryn Rambøl

Del:

Hvordan smaker fred? Sandwich Brothers ba instagram-følgerne sine om hjelp da de skulle lage en ny freds-is i samarbeid med Nobels Fredssenter. Svarene de fikk spente fra rose og jasmin, via kokos til laurbær og oliven. Resultatet ble en fløyelsmyk sandwich-is med olivenolje, litt havsalt og en fruktig fiken-swirl. Pinneis-varianten er en plantebasert sitrus-is, inspirert av fredsprisvinner Nelson Mandelas favoritt-dessert.

«Fiken og olivengrener er begge historiske symboler på fred, og med favorittsmakene til en av de mest populære fredsprisvinnerne på menyen tror vi at vi har klart å favne smaken av fred på en god måte», sier Rasheed Dodakh fra Sandwich Brothers. Han har selv kommet til Norge fra en region av Syria der det dyrkes mye oliven, og har vært med på laget som har utviklet isen.

Først ute til å smake på fredsisen var ordfører Marianne Borgen, som besøkte Nobels Fredssenter for å markere at Oslos museer endelig åpner for publikum igjen etter å ha vært stengt i over et halvt år.

«Vi ønsket å tilby publikum en forfriskende avslutning på besøket hos oss. Å samarbeide med Sandwich Brothers, som produserer bærekraftig og bidrar til integrering, føltes veldig riktig. Og isen har blitt utrolig god», sier butikkansvarlig på Nobels Fredssenter, Caroline Thiis-Messel.

Giulia Gustavsen Angelini for Nobels Fredssenter

Sandwich Brothers er en sosial entreprenørbedrift som sysselsetter unge flyktninger. Isen de lager er håndlaget og bærekraftig og selges fra sykler i Osloområdet og på kafeer og festivaler. I sommer selges den også på Rådhusplassen, rett utenfor Nobels Fredssenter.

Nobels Fredssenter har åpent onsdag til søndag i hele sommer, og de hundre første som kjøper billett får gratis freds-is!

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Torsdag–søndag

11.00-17.00

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student og honnør: 90 kr

Barn mellom 12 og 18: 50 kr

Barn under 12: Gratis

Familiebillett (2 voksne/ x antall barn under 18 år): 240 kr

Nobel Fredsprisvinnere: Gratis

Oslo Pass: Gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
Sentralbordet er åpent hverdager kl. 10-12 og 13-15.00
post@nobelpeacecenter.org