En fredsbenk for tette samtaler

Ill: Lars Tornøe

Snøhetta har designet en fredsbenk for Nobels Fredssenter. Den inviterer til tette samtaler og fredelig dialog, og skal avdukes utenfor FNs hovedkvarter i New York i sommer.

Publisert19. juni 2019
Skrevet avIngvill Bryn Rambøl

Del:

Benken, som er laget i Nelson Mandelas ånd, skal avdukes utenfor FNs hovedkvarter på Nelson Mandela Day 18 juli. Benken er designet av Snøhetta på oppdrag fra Nobels Fredssenter, konstruert av Vestre i aluminium levert av Hydro. Den er et symbol på fredelig dialog, og hedrer fredsprisvinnerne innsats for å bringe mennesker sammen for å finne fredelige løsninger på konflikter. Den skal plasseres like ved siden den berømte pistol-statuen utenfor FNs hovedkvarter, og bærer navnet The Best Weapon. Et sitat fra fredsprisvinner Nelson Mandela er inngravert i installasjonen:

«The best weapon is to sit down and talk».
Ill: Lars Tornøe
"Å sette seg ned og snakke sammen er den enkleste og mest effektive måten å skape fred på. Vi er glade for at vi, sammen med våre partnere, kan gi plassen utenfor FN-bygningen et slikt verktøy for dialog – noe verden i dag sårt trenger."
Direktør for Nobels Fredssenter, Liv Tørres.

Benken er designet som en del av en sirkel, slik at de som sitter på den blir trukket sammen mot midten. Slik innbyr designet til samtale og tett dialog.

"Vi har tro på bruk av design som verktøy for å skape varige symboler som inviterer til kommunikasjon mellom mennesker."
Kjetil Trædal Thorsen, grunnlegger av Snøhetta.

Avdukingen av benken vil foregå utenfor FNs hovedkvarter i New York 18 juli i år. I slutten av september er planen å bringe benken til Oslo og finne en permanent plassering i nærheten av Nobels Fredssenter.

"Vi håper benken vil oppmuntre folk til å sette seg ned og snakke. Ikke bare med sine venner, men også med fremmede og meningsmotstandere. For å skape fred trenger vi gode, respektfulle samtaler."
Liv Tørres

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

Alle dager 10-18

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student/Honnør: 80 kr

Barn under 16 år: gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
post@nobelpeacecenter.org