En fredsbenk for tette samtaler

Photo: Kjetil Skårdal Andersen & Bjørnar Øvrebø / Snøhetta

Snøhetta har designet en fredsbenk for Nobels Fredssenter. Den inviterer til tette samtaler og fredelig dialog, og ble avduket utenfor FNs hovedkvarter i New York i sommer.

Publisert19. juni 2019
Skrevet avIngvill Bryn Rambøl

Del:

Benken, som er laget i Nelson Mandelas ånd, ble avduket utenfor FNs hovedkvarter på Nelson Mandela Day 18 juli. Benken er designet av Snøhetta på oppdrag fra Nobels Fredssenter, konstruert av Vestre i aluminium levert av Hydro. Den er et symbol på fredelig dialog, og hedrer fredsprisvinnerne innsats for å bringe mennesker sammen for å finne fredelige løsninger på konflikter. Den er plassert ved siden den berømte pistol-statuen utenfor FNs hovedkvarter, og bærer navnet The Best Weapon. Et sitat fra fredsprisvinner Nelson Mandela er inngravert i installasjonen:

«The best weapon is to sit down and talk».
Photo: Kjetil Skårdal Andersen & Bjørnar Øvrebø / Snøhetta
"Å sette seg ned og snakke sammen er den enkleste og mest effektive måten å skape fred på. Vi er glade for at vi, sammen med våre partnere, kan gi plassen utenfor FN-bygningen et slikt verktøy for dialog – noe verden i dag sårt trenger."
Direktør for Nobels Fredssenter, Liv Tørres.

Benken er designet som en del av en sirkel, slik at de som sitter på den blir trukket sammen mot midten. Slik innbyr designet til samtale og tett dialog.

"Vi har tro på bruk av design som verktøy for å skape varige symboler som inviterer til kommunikasjon mellom mennesker."
Kjetil Trædal Thorsen, grunnlegger av Snøhetta.

Avdukingen av benken foregikk utenfor FNs hovedkvarter i New York 18 juli i år.

"Vi håper benken vil oppmuntre folk til å sette seg ned og snakke. Ikke bare med sine venner, men også med fremmede og meningsmotstandere. For å skape fred trenger vi gode, respektfulle samtaler."
Liv Tørres

Sist oppdatert: 30.09.2019

Photo: Kjetil Skårdal Andersen & Bjørnar Øvrebø / Snøhetta
13

Del:

Nyhetsbrev

Abonnèr på vårt nyhetsbrev.
Les om personvern.

Åpningstider

tirsdag-søndag 10-18

Billettpriser

Voksen: 120 kr

Student/Honnør: 80 kr

Barn under 16 år: gratis

Nobels Fredssenter

Brynjulf Bulls plass 1
0250 Oslo

Kontakt

48 30 10 00
post@nobelpeacecenter.org